072 711 28 13  |  Support  |  EN

Extra Veilig Internet via NVBIT

13 oktober 2020 | Categorie: ICT-beheer, Nieuws


Bij moderne organisaties is het betrouwbaar functioneren van de interne en externe netwerken essentieel. Zeker nu veel werknemers grotendeels vanuit huis werken.

De werknemers hebben toegang nodig tot alle relevante systemen en gegevens, maken -uiteraard- gebruik van de bedrijfstelefoon en -laptop, en gebruiken bedrijfssoftware zoals Microsoft 365, Workspace 365 en Dropbox.

Hoe zorg je er als organisatie voor dat het gebruik van de bedrijfsmiddelen en ook het dataverkeer veilig verloopt, nu en in de toekomst?
NVBIT biedt hiervoor het Extra Veilig Internet (EVI) pakket aan. Deze upgrade binnen het NVBIT Router & Netwerkbeheer pakket zorgt ervoor dat klanten verzekerd zijn van de meest moderne beveiligingsstandaarden, waarbij geen extra software of hardware nodig is.

EVI

Extra Veilig Internet is gebaseerd op de FortiGate security-oplossing die is geïmplementeerd in het netwerk. Er is dus geen extra software of hardware nodig op locatie. EVI maakt gebruik van een internetfilter; DNS-filter, webfilter en antivirusfunctionaliteit, om de verbinding te beschermen tegen malware, ransomware en virussen en onveilige websites te blokkeren.

Hierdoor bent u beter beveiligd tegen:

Phishing
Een e-mail met een foute link erin is een veelgebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over te maken.

Ransomware
Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld (ransom) betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken.

Cryptojacking
Cryptojacking is een online bedreiging die zich op een computer of mobiel apparaat verbergt en de rekenkracht van het apparaat gebruikt om vormen van online geld, die bekend staan als cryptovaluta’s, te “delven”. Het is een dreiging die webbrowsers kan overnemen en allerlei apparaten kan binnendringen, van desktops en laptops tot smartphones en zelfs netwerkservers.

Malware
Marlware of “kwaadaardige software”, is een overkoepelende term die een kwaadaardig programma of code beschrijft die schadelijk zijn voor computersystemen.

Botnets
Een vorm van een virus waarmee een device geïnfecteerd kan zijn. Botnets gebruiken besmette hosts om veelal kwaadwillende acties te ondernemen. Is een werkplek onderdeel van een botnet dan kan deze worden ingezet voor spam of een ddos aanval op een website zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is.

Downloaden van virussen en schadelijke content
Het downloaden virussen en sites die proberen scripts uit te voeren met schadelijke content worden geblokkeerd. Ook als een website is gecompromitteerd maar nog niet opgenomen in EVI werkt deze bescherming. Https downloads kunnen niet worden ingezien en vereisen aparte endpoint security.

NVBIT service

Hiernaast biedt NVBIT proactief netwerkbeheer, zodat uw bedrijf altijd optimaal kan functioneren. Met netwerkbeheer van NVBIT hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over uw verbindingen. Wij beheren uw netwerk proactief om eventuele problemen te voorkomen voordat ze ontstaan. En heeft u toch een probleem? Dan lossen we dat natuurlijk zo snel mogelijk op! Onze servicedesk staat altijd voor u klaar met beheer en ondersteuning op afstand.

NVBIT Veilig Internet – € 19,95 per maand

  • Sterke, moderne bescherming van uw essentiële programma’s en data
  • Maandelijks updates toepassen aan uw netwerk apparatuur.
  • Realtime kunnen monitoren van uw netwerk apparatuur
  • Storingen vroegtijdig kunnen signaleren.
  • Al het verkeer wat binnenkomt via de router wordt gefilterd
  • Optioneel:  Internet Back-up van uw gegevens – € 9,- p/m

Neem contact met ons op of mail naar info@nvbit.nl voor meer informatie!