072 711 28 13  |  Support  |  EN

Automatiseringsoplossing Sushi Ran gekoppeld aan Reflex

Sushi Ran | Food-industrie

Multifunctionele, ondersteunende maatwerk app voor maken en verzenden versproducten

De klant

Sushi Ran levert al ruim twintig jaar Aziatische lekkernijen aan supermarkten en out-of-home retailers.
De organisatie innoveert in sushi en convenience producten maar blijft trouw aan haar Japanse oorsprong.
Sushi Ran produceert 24/7 waarbij de planning is afgestemd op een zo vers mogelijk product in het schap.
Vers-verser-verst leveren zij 365 dagen per jaar aan distributiecentra in Benelux en aangrenzende landen.

sushiran scan

De vraag

Sushi Ran werkt met het ERP pakket voor de foodindustrie, Reflex. Echter is het inscannen van kratten met een identifier (GRAI code) en het printen van pallet- of container labels (SSCC labels) een tijdsintensief en storingsgevoelig proces. Voor het optimaliseren van dit proces heeft SushiRan wederom NVBIT geraadpleegd, omdat wij eerder voor hen ook de voorraadbeheer applicatie hebben ontwikkeld (VMI-applicatie). De vraag vanuit de klant was dus concreet: hoe kunnen we het logistieke proces sneller, efficiënter en minder foutgevoelig maken.

 

De uitdaging

De belangrijkste uitdaging is het correct en op tijd inpakken en versturen van de versbereide producten; de vraag van deze producten verschilt dagelijks sterk. Daardoor is het lastig om goed overzicht te behouden van welke producten nog gemaakt moeten worden. Daarnaast werd gewerkt met het handmatig overnemen van orders tussen verschillende logistieke systemen.

 

De oplossing

De foutgevoelige en handmatige handelingen binnen het logistieke proces zijn nu verwerkt in één modern, integraal proces. NVBIT heeft een applicatie gebouwd binnen het framework van Microsoft PowerApps en deze geïntegreerd met het ERP pakket Reflex. De processtromen worden uitgevoerd in Microsoft Power Automate (Flow).
De applicatie voert meerdere handelingen uit:

˃ Het ophalen en overzichtelijk weergeven van de dagelijks te bereiden lijst van producten;
˃ Het scannen van de verpakkingslabels. De applicatie draait op een tablet en smartphone: deze gebruikt de camera functie om de labels te scannen;
˃ Het updaten van de vervaardigde producten in de dagelijkse productielijst;
˃ Het aanmaken van het distributielabel en deze versturen naar de printer.

Op deze manier automatiseert de applicatie meerdere stappen van het logistieke proces. Als gevolg hiervan worden de orders sneller verwerkt en ingescand, worden manuele handelingen beperkt tot een minimum en is het gehele proces aanzienlijk minder fout- en storingsgevoelig.