072 711 28 13  |  Support  |  EN

Werk is waar ik ben

23 april 2020 | Categorie: ICT-advies, tips

Steeds meer mensen werken flexibel, en dit heeft met de Coronacrisis een enorme vlucht genomen. Want door te werken vanuit de tuin, de trein, het terras om de hoek, of zelfs het buitenland kunt u werk en privé beter combineren. Nando geeft 7 handige tips en tools.

Nando van Beek, oprichter van NVBIT: “Met alle tools van tegenwoordig kunt u overal werken waar een internetverbinding of 4G beschikbaar is. Met een simkaart in uw laptop of via de internetverbinding van uw mobiel kunt u overal aan de slag!”

Communicatie
Met Microsoft Teams uit het Microsoft Office 365 portfolio (Teams gaat Skype vervangen) kunt u gemakkelijk chatten, bellen individueel of met een groepsgesprek, videobellen, bestanden delen, groepen aanmaken, en nog veel meer.

Vast-mobiel integratie
Wilt u liever al uw mobiele en vaste telefonie integreren? Kies dan voor I AM. Met I AM kunt u bellen en gebeld worden op uw vast en mobiele nummer met uw smartphone, tablet of PC. Met de handige desktop app kunnen uw collega’s in één oogopslag zien of u in gesprek bent. Ook kunt u chatten met uw collega’s, uw beeldscherm delen, of een conference call opzetten.

Online werkplek
Met een online werkplek werkt u volledig met de cloud. U logt vanaf uw PC, laptop of tablet in op onze server. Daar vindt u al uw applicaties en bestanden. Dankzij de cloud hebt u geen server nodig op kantoor en kunt overal aan het werk. Zo bent u niet alleen flexibel wat betreft uw locatie, maar kunt u ook verschillende apparaten gebruiken!

Intranet
In het verleden was een intranet een dure investering, maar door de cloud is dit nu voor elke MKB’er bereikbaar. U gebruikt Sharepoint of Teams van Microsoft Office 365 om voor elk project een teamsite te maken. Via de teamsite communiceert u met uw projectteam. Zo zit u nooit meer in een verkeerde versie van een document of presentatie te werken.

Bestanden delen
Wilt u al uw bestanden op al uw apparaten paraat hebben en deze eenvoudig delen met uw collega’s? Kijk dan eens naar OneDrive voor bedrijven. Met 1 TB aan opslagruimte per gebruiker vergeet u nooit meer uw bestanden. En u kunt ze makkelijk synchroniseren met uw Windows of Apple apparaat.

Mobiele databundel
Om effectief flexibel te werken is internet een must. Zorg daarom voor een mobiel abonnement met een ruime databundel. Nando: “Zelf gebruik ik een 20 GB databundel met daarbij een duo simkaart voor in mijn tablet.” En bij sommige mobiele abonnementen is tegenwoordig ook data en bellen binnen de EU inbegrepen. Wel zo handig voor uw vakantie of zakenreis!

Notities maken
Als u flexibel werkt, wilt u natuurlijk ook notities maken. Maar losse papieren raken altijd onverklaarbaar kwijt… Daarom zijn er verschillende gecentraliseerde notitieapplicaties. Bijvoorbeeld OneNote of Evernote. Met Evernote kunt u eenvoudig notities maken op al uw apparaten (mobiel, tablet, PC en web). De app synchroniseert automatisch, zodat u al uw notities altijd bij de hand hebt.

Advies van een expert

Wilt u meer weten over de beste manier om flexibel werken te organiseren voor uw medewerkers? NVBIT maakt het makkelijk. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend advies.

Over NVBIT

NVBIT biedt volledig verzorgd ICT- en telefoniebeheer voor bedrijven. Daarnaast adviseert NVBIT over de aanschaf en het gebruik van hardware, software, werkplekken en netwerken. Wilt u meer weten? Wij helpen u graag. U kunt ons bereiken op 072 711 28 13 of via info@nvbit.nl.