Automatiseren met cloud: een overzicht

Automatiseren met cloud: een overzicht

DATUM
2/1/2023
CATEGORIE
Slimmer werken

Met cloud-computing is automatiseren makkelijker dan ooit tevoren. Complexe processen kun je automatiseren zonder dat je hiervoor hardware en software moet aanschaffen en beheren. Dankzij de cloud kun je de benodigde resources simpelweg uit de cloud halen op basis van hun specifieke behoeften. In dit artikel delen waarom automatiseren met de cloud waardevol is en welke onderdelen van jouw bedrijfsvoering je kunt automatiseren.

Waarom automatiseren met cloud?

Automatiseren met cloud biedt veel voordelen, waaronder:

  1. Lagere kosten: er hoeven geen dure hardware en software aangeschaft, geïnstalleerd of beheert te worden.  
  1. Snellere implementatie: Omdat de cloud al beschikbaar is, kun je snel aan de slag met automatiseren zonder tijd te verliezen met het opzetten van hardware en software.
  1. Schalen op basis van behoefte: resources uit de cloud kun je snel en eenvoudig aanpassen aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf.
  1. Hogere betrouwbaarheid en beschikbaarheid: De cloud biedt een hoge mate van betrouwbaarheid en beschikbaarheid en stelt je in staat processen te automatiseren zonder dat je je zorgen te hoeven maken over uitval of onderhoud.

Voorbeelden van automatisering met cloud

Maar op welke onderdelen kun je voordeel behalen met de cloud? Er zijn veel manieren waarop je kunt automatiseren, wij hebben een aantal voorbeelden voor je verzameld:

Workflow-automatisering

Bedrijven kunnen hun workflows automatiseren door deze in de cloud te hosten, waardoor ze snel en eenvoudig kunnen aanpassen en uitvoeren.

Gegevensverwerking

Bedrijven kunnen gegevens in de cloud verwerken, analyseren en opslaan, waardoor ze snel inzicht kunnen krijgen in hun gegevens en efficiënter kunnen werken.

Customer Relationship Management (CRM)

Bedrijven kunnen hun klantrelaties automatiseren door middel van cloud-gebaseerde CRM-systemen, waardoor ze beter in staat zijn om te communiceren met klanten en deze effectiever te bedienen.

Automatiseren met cloud biedt veel voordelen, waaronder lagere kosten, snellere implementatie en schalen op basis van behoefte van jouw bedrijf. Benieuwd wat automatisering met de cloud kan betekenen voor jouw bedrijf? Onze experts geven je graag advies.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.