Bellen met Microsoft Teams

Bellen met Microsoft Teams

DATUM
8/9/2022
CATEGORIE
Microsoft 365

Met Microsoft Teams kun je meer dan alleen videobellen met mensen binnen en buiten jouw organisatie. Je kunt ook bellen naar vaste en mobiele nummers. Hiervoor heb je wel een extra licentie nodig en aanpassingen aan jouw Teams omgeving. In dit artikel vertellen we je wat je nodig hebt om te kunnen bellen met Microsoft Teams.

Om te kunnen bellen met Microsoft Teams heb je het volgende nodig:

·        Office 365licentie – wanneer je al met Microsoft Teams werkt, heb je deze waarschijnlijk al.

·        Microsoft Business Voice – dit is een extra licentie per account die jouw Teamsomgeving uitrust met uitgebreide telefooncentralefunctionaliteiten.

·        SIPTrunk – dit is een koppeling van jouw Teams-telefooncentrale naar jouwtelecomprovider (bijvoorbeeld KPN).

·        2x Office365 Gateway account – Dit is een normaal Office 365 account met minimaal een Office 365 E1 licentie. Dit account is nodig om de SIP trunk te koppelen.

·        Telefoonnummer –Je kunt ervoor kiezen om een nieuwnummer aan te vragen of jouw huidige telefoonnummer te porteren.

Hoe werkt bellen met Microsoft Teams?

Bellen met Microsoft Teams werkt niet anders dan dat je gewend bent van digitaal vergaderen met Teams. Bellen met Microsoft Teams is geschikt voor zowel kleinere MKB-bedrijven als grote MKB-bedrijven. Naast de standaard functionaliteiten van een telefooncentrale beschikt Microsoft Teams ook over meer uitgebreide functionaliteiten, zoals:

·        Keuzemenu

·        Callcenter mogelijkheden

·        Mogelijkheid om telefoongesprekken op te nemen

·        Voeren van telefoongesprekken met meerdere personen tegelijkertijd

·        Voicemail

Heb ik nieuwe toestellen nodig voor bellen met Microsoft Teams?

In 95% van de gevallen heb je nieuwe toestellen nodig. Onze ervaring is echter dat de meeste klanten juist kiezen voor bellen met Microsoft Teams omdat zij geen vast toestel meer willen hebben. Je kunt prima bellen met Microsoft Teams in combinatie met een goede headset. Het is dus absoluut geenvereiste om toestellen aan te schaffen. Wil je toch graag een vast toestelbehouden? Dat kan! Tegenwoordig leveren verschillende aanbiedertelefoontoestellen die geschikt zijn voor bellen met Microsoft Teams.

Meer informatie over bellen met Microsoft Teams

Ben je geïnteresseerd in bellen met Microsoft Teams? Op onze Microsoft Teams pagina vind je meer informatie. Maar neem gerust contact met ons op! Wij weten alles van bellen met Microsoft Teams en vertellen je er graag meer over.

Lees ook

Slimmer werken
9/29/2022
Productiever werken met Microsoft 365

Maak volledig gebruik van jouw Microsoft 365 abonnement en ontdek alle productiviteitsapps.

Slimmer werken
9/22/2022
Balans in hybride werken met MyAnalytics

Microsoft MyAnalytics helpt je jouw takenlijst af te werken door het instellen van focustijd.

Security
9/14/2022
Cyber Security eisen voor het MKB in 2023

In 2023 gaat een nieuwe Europese Cyber Security-richtlijn in. Deze Europese wetgeving zal invloed hebben op MKB bedrijven.