Co-managed ICT

DATUM
4/8/2022
CATEGORIE
Slimmer werken

Bij Co-managed IT beschikt jouw bedrijf over eigen ICTpersoneel en heb je een overeenkomst met een externe ICT Managed Service Providervoor bepaalde diensten. Hiermee combineer je het beste van beide werelden: dekennis van jouw bedrijf en de brede ervaring van een externe ICT-partner. Co-managedICT kent vele voordelen die we in dit artikel met je delen.

Expertise

De ICT-wereld blijft zich continu ontwikkelen. Bestaandesystemen breiden uit of worden vervangen en ook steeds meer niet-ICTgerelateerde apparatuur wordt aan het netwerk gekoppeld. Ook het bijhouden vande cyber security met de nieuwste technologieën is een intensieve taak. Doorjouw ICT-afdeling te versterken met Co-managed ICT. IT en IT Security zijn decore-business van een ICT-dienstverlener, deze beschikt daarom altijd overup-to-date kennis.

Flexibiliteit

Een ander voordeel van co-managed ICT is dat je jouw ICTkunt opschalen of afschalen aan de hand van de eisen van jouw bedrijf. Bedrijvendie seizoensgebonden meer of minder werklast hebben kunnen zo de ICT dienstennaar wens indelen. Voor accountantskantoor tijdens het opmaken van dejaarrekening of een winkelketen die een grote drukte ervaart in de maanddecember kan dit een extra voordeel zijn. Wanneer je kiest voor Co-Managed ICTkun je tijdens extra drukke periode terugvallen op jouw ICT-dienstverlener enhoef je geen ICT personeel aan te nemen.

Lagere kosten

Met Co-managed ICT bespaar je tijdrovende klusjes zoals hetuitrollen van nieuwe updates. Een ICT dienstverlener die werkt volgens hunManaged Services model automatiseert deze taken voor je. Zo voorkom je onnodighoge kosten en profiteer jij als groeiend MKB-bedrijf toch van de bestekwaliteit en beveiliging.

Focus voor interne ICT-afdeling

Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers van de interne ICT-afdelinghet vaak te druk hebben met hun dagelijkse werkzaamheden waardoor zij geen tijdhebben om zich te focussen op nieuwe technologie. Taken zoals het installerenvan software updates, security patches en back-ups houdt jouw ICT-afdelingaltijd bezig, hierdoor hebben zij geen tijd om te leren over de laatsteontwikkelingen. Terwijl dit juist noodzakelijk is om bij te blijven alsgroeiend bedrijf. Wanneer je een ICT Managed Service Provider inschakelt zorgenzij voor een stabiele ICT-omgeving en het uitvoeren van de dagelijkste ICTtaken. Hierdoor stel je jouw ICT personeel in staat om nieuwe technologie injouw organisatie te implementeren die specifiek gericht is op jouw sector ofbranche. Jouw interne ICT-afdeling kent jouw organisatie immers het best.Hierdoor maak je jouw bedrijf een stuk efficiënter en maak je optimaal gebruikvan de beschikbare kennis.

Beschik je nu over een eigen ICT-afdeling, en is jouwbedrijf toe aan extra ICT-ondersteuning? dan is Wellicht is het outsourcen vande volledige ICT aan een Managed Service Provider wat voor jou. Je denktmisschien niet direct aan een combinatie, maar zoals je kan zien heeft het weldegelijk voordelen. Wil je eens sparren over de mogelijkheden en voordelen voorjouw bedrijf? Neem dan gerust met ons op.

 

Lees ook

Slimmer werken
6/1/2023
Tips voor het effectief beheren van je mailbox met Outlook

In dit artikel vertellen we je hoe je jouw Outlook inbox geordend kan houden.

Slimmer werken
5/23/2023
Azure Virtual Desktop vs. Microsoft Virtual Desktop

In dit artikel lichten we het verschil toe tussen Azure Virtual Desktop en Microsoft Virtual Desktop.

Security
5/16/2023
Veilig thuiswerken

Hier zijn enkele tips om jezelf te beschermen en veilig te werken tijdens het remote werken.