Digitaliseer jouw organisatie met Power Platform

Digitaliseer jouw organisatie met Power Platform

DATUM
11/30/2022
CATEGORIE
Slimmer werken

Met dit no-code/ low-code platform zet je razendsnel jouw bedrijfsbehoeften om in digitale oplossingen. Benieuwd waar het platform uit bestaat en hoe je het gebruikt? In deze blog lees je hier alles over.

Er is een grote vraag naar zakelijke toepassingen die efficiënt werken en snelle veranderingen mogelijk maken. In de praktijk is dit organisatorisch nog een hele uitdaging. Het Power Platform biedt een platform waarmee jouw hele organisatie aan de slag kan met digitale transformatie: zowel collega's met weinig IT-kennis en de professionele ontwikkelaars van jouw IT-afdeling.

Het platform bestaat uit vijf onderdelen:

Power Apps

Voor het snel en eenvoudig bouwen van data-gestuurde toepassingen, die jouw medewerkers helpen betere resultaten te behalen.

Dataverse

Dit is de data laag, die de verbinding vormt met, bijvoorbeeld Dynamics 365 en tal van externe bedrijfstoepassingen zoals Salesforce, SAP en Oracle.

Power Automate

Power Automate helpt medewerkers om efficiënter te werkendoor applicaties met elkaar te laten communiceren en handmatige processen te automatiseren.

Power BI

Alle gegevens die samenkomen in het Power Platform kunnen worden omgezet in interactieve dashboards en rapporten met behulp van Power BI.

Power Virtual Agents

Met Power Virtual Agents kunnen al jouw medewerkers eenvoudig zelf krachtige chatbots ontwikkelen en ze vervolgens voortdurend optimaliseren.

Breng snel veranderingen aan en genereer bruikbare inzichten.

Naast het flexibeler maken van het bedrijf, vervangt het Microsoft Power Platform vervangt en versnelt veel werkprocessen vervangen en versnellen. Het no-code/low-code platform biedt dus een groot aantal voordelen. Grote stappen kunnen worden gemaakt met processen die meestal op papier plaatsvinden, via e-mails of in complexe Excel-spreadsheets. Alle gegevens komen nu samen op het Microsoft Power Platform en zijn onmiddellijk beschikbaar voor geavanceerde doeleinden zoals kunstmatige intelligentie en machine learning. Naast het versnellen van processen levert het Microsoft Power Platform dus ook concrete bruikbare inzichten. Bovendien wordt het gegevensverlies dat voorheen gepaard ging met het gebruik van allerlei Excel-spreadsheets ook tot het verleden behoort.

Wat kunt je doen met het Microsoft Power Platform?

Met het Microsoft Power Platform beschik je over één platform waarmee je gegevens kunt analyseren, gegevens-gestuurde oplossingen kunt ontwikkelen en processen kunt automatiseren. Automatiseer omslachtige handmatige processen en geef medewerkers gebruiksvriendelijke tools om efficiënter te kunnen werken. Het platform kan ook meer tijd vrijmaken voor jouw IT-afdeling. Alle medewerkers kunnen nu bijvoorbeeld hun werkprocessen efficiënter organiseren. IT kan zich nu weer richten op complexe en bedrijfskritische IT-vraagstukken waar haar specifieke kennis hard nodig is. Zo haal je het beste uit jouw bedrijf met behulp van ICT.

Gezien het belang van beveiliging en compliance, is het essentieel voor jouw IT-afdeling om grip te krijgen en te houden op het Microsoft Power Platform. Zij doen dit door inspraak te krijgen in hoe het platform wordt gebruikt, door de spelregels op het platform te bepalen, door ervoor te zorgen dat alles veilig is en gecontroleerd wordt en ervoor te zorgen dat alle processen op het platform zijn ingericht om bedrijfsprocessen optimaal te faciliteren.

Hoe zet je Microsoft Power Platform in?

Het is dus belangrijk om het Microsoft Power Platform op een doordachte manier aan de eind gebruiker aan te bieden. Wij informeren jou en jouw medewerkers graag over het gebruik van dit krachtige platform. Alleen wendbare organisaties kunnen snel reageren op veranderingen in de markt. Met het Microsoft Power Platform kunnen al jouw medewerkers veilig en zelfstandig digitale oplossingen ontwikkelen en implementeren: van collega's met weinig IT-kennis tot professionele ontwikkelaars. Dit versnelt aanzienlijk de digitale transformatie binnen jouwbedrijf en stimuleert het innovatievermogen binnen jouw organisatie: wie weet immers beter wat de medewerkers nodig hebben, dan zijzelf? Tegelijkertijd zorgt een gedegen uitrol van het platform ervoor dat de IT-afdeling grip krijgt en houdt op het platform. Als organisatie zul je dan blijven voldoen aan de strenge eisen ten aanzien van databeveiliging en aan wet- en regelgeving zoals de AVG-wet.

Ook werken met Microsoft Power Platform?

Of benieuwd welke ontwikkelingen jouw organisatie verder kunnen helpen? Wij adviseren je graag over alle mogelijkheden van Power Platform voor jouw bedrijf.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.