Efficiëntie verhogen met Power Automate

Efficiëntie verhogen met Power Automate

DATUM
5/9/2023
CATEGORIE
Slimmer werken

Het verwerken van formuliergegevens kan een tijdrovend proces zijn, vooral als het gaat om het handmatig invoeren van gegevens in andere systemen. Dit kan worden geautomatiseerd met behulp van Microsoft Power Automate, waardoor het verwerken van formuliergegevens sneller en efficiënter verloopt. In dit artikel zullen we bespreken hoe je met Power Automate formuliergegevens kunt automatiseren en tijd kunt besparen.

Creëer een formulierstroom

De eerste stap is het creëren van een formulierstroom. Dit kan worden gedaan door te navigeren naar Power Automate en te kiezen voor "Een stroom maken". Vervolgens kun je kiezen voor "Een formulieren een e-mailbericht maken" en het formulier aanpassen op basis van jouw specifieke behoeften. Dit formulier kan dan worden gebruikt om gegevens in te voeren die moeten worden verwerkt.

Koppel de formulierstroom aan andere systemen

Om het verwerken van gegevens te automatiseren, moet de formulierstroom worden gekoppeld aan andere systemen. Dit kan worden gedaandoor het toevoegen van acties in Power Automate, zoals bijvoorbeeld "Eenrij toevoegen aan een Excel-bestand", "Een item toevoegen aan eenSharePoint-lijst" of "Een nieuwe lead aanmaken in Dynamics 365".Door deze acties toe te voegen, kan Power Automate automatisch de gegevens van het formulier invoeren in de gekoppelde systemen.

Test en finetune de formulierstroom

Het is belangrijk om de formulierstroom te testen en finetunen voordat deze in gebruik wordt genomen. Dit kan worden gedaan door het versturen van een testformulier en te controleren of de gegevens correct zijn verwerkt in de gekoppelde systemen. Als er aanpassingen nodig zijn, kan de formulierstroom worden aangepast en opnieuw worden getest totdat deze optimaal werkt.

Bespaar tijd met Power Automate

Het automatiseren van het verwerken van formuliergegevens met Power Automate kan een waardevolle manier zijn om tijd en moeite te besparen. Door het gebruik van formulierstromen kunnen gegevens automatisch worden ingevoerd in andere systemen, waardoor het verwerken van formuliergegevens efficiënter en minder tijdrovend wordt. Met Power Automate kunnen bedrijven processen stroomlijnen en hun productiviteit verhogen. Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op! 

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.