Het Optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI Dashboards

Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI Dashboards

DATUM
6/27/2023
CATEGORIE
Slimmer werken

Om iedereen binnen verschillende afdelingen op dezelfde koers te houden, zijn Key Performance Indicators (KPI's)essentieel. Door gebruik te maken van Power BI-dashboards kun je deze KPI's visualiseren en analyseren, waardoor je inzicht krijgt in belangrijke bedrijfsgegevens. In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen en het verkrijgen van waardevolle inzichten.

Een duidelijke koers voor alle afdelingen met KPI’s

Door gebruik te maken van grafieken, scorecards entabelweergaven kunnen KPI's worden vertaald naar tastbare doelen voor iedereafdeling binnen jouw organisatie. Met kleuren, titels en labels kun je de belangrijksteinformatie benadrukken en de focus te leggen op wat echt van belang is.Bovendien bieden filters de mogelijkheid om KPI's te analyseren op basis vantijd, regio, product en andere relevante factoren.

Inzichtelijke data met Power BI Dashboards

Met een Power BI-dashboards gebruik je gegevens uit verschillende bronnen, zoals databases, spreadsheets, CRM-systemen, ERP-systemen, boekhoudsoftware en andere interne systemen. Hierdoor ontstaat een gecentraliseerd en overzichtelijk dashboard dat de meest relevante bedrijfsinformatie weergeeft. Dit maakt het gemakkelijk om statistieken en trends in de gaten te houden, wat cruciaal is voor het nemen van datagestuurde beslissingen.

Hoe zet ik een Dashboard in?

Serviceafdeling

Stel je een situatie voor waarin een bedrijf een ticketsysteem gebruikt om openstaande tickets en klanttevredenheid bij te houden. Door deze gegevens in een Power BI-dashboard te visualiseren, kan de servicedesk direct zien welke zaken moeten worden aangepakt en kunnen ze prioriteit geven aan klanttevredenheid.

Verkoopafdeling

Op de verkoopafdeling kunnen Power BI-dashboards grafieken tonen van de totale omzet, verkoop per productcategorie en verkoopprognoses. Hiermee kan het salesteam hun prestaties volgen en de effectiviteit van marketingcampagnes meten. Het marketingteam kan op basis van deze informatie bijsturen om het optimale resultaat te behalen met hun campagnes.

Productieafdeling: Voor de productieafdeling kunnen PowerBI-dashboards informatie tonen over productie-output, machine-uptime,stilstandtijd, kwaliteitsstatistieken en efficiëntie. Hierdoor kunnen ze deprestaties van processen volgen, knelpunten identificeren en optimalisatiesdoorvoeren. Ook bieden de dashboards inzicht in voorraadniveaus enomloopsnelheden, waardoor er tijdig kan worden ingespeeld op tekorten ofoverschotten.

Financiële afdeling

Met Power BI-dashboards kunnen kostenanalyse-visualisaties worden gecreëerd, waarin kostenposten zoals personeelskosten, marketing kosten en operationele kosten worden belicht. Dit stelt de financiële afdeling instaat om de budgetverdeling te optimaliseren en financiële trends binnen het bedrijf te analyseren.

Power BI-dashboards zijn een krachtig instrument om bedrijfsgegevens inzichtelijk te maken en de prestaties van verschillende afdelingen te verbeteren. Wil je meer informatie? Dat vind je in hier.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.