Hoe host ik een webinar met Microsoft Teams?

Hoe host ik een webinar met Microsoft Teams?

DATUM
10/13/2022
CATEGORIE
Microsoft 365

Microsoft Teams webinars bieden de tools om jouw webinar te plannen, deelnemers te registreren, een interactieve presentatie te houden en gegevens van deelnemers te analyseren voor een effectieve follow-up. In dit artikel lees je hoe je een webinar organiseert en hoe je dé perfecte presentatie kunt geven.

Teams Webinar

1. Ga naar de sectie "Events" van MS Teams en klik dan op de optie "Nieuw".

2. Vul de datum en tijd van je evenement in, en of het terugkerend zal zijn.

3. Selecteer het schakelaartje "Wilt u dit evenement streamen" en selecteer de optie webinar streamen.

Nu kun je de belangrijkste kenmerken van je webinar bepalen. MS Teams webinars kunnen tot 10.000 mensen ontvangen (zonder engagement functies). Als je engagementfuncties wilt opnemen, kun je tot 1.000 mensen streamen.

Settings

Enkele belangrijke instellingen om te overwegen:

Lobbies. Je wil misschien dat mensen in jouw organisatie de lobby's omzeilen, maar lobby's zijn van cruciaal belang als je een open of openbaar evenement organiseert om ervoor te zorgen dat spammers of andere storende personen kunnen worden gescreend.

- Aankondigen wanneer bellers binnenkomen of vertrekken. Dit is nuttig voor kleine groepen, maar in grotere groepen kan het storend worden.

- Aanwezigen toestaan hun geluid te verwijderen. In grote groepen wil je dat de aanwezigen het geluid uitschakelen.

- Chatten tijdens de vergadering toestaan. Mensen dempen en chatten toestaan is meestal ideaal voor grotere webinars.

Denk na over de gevolgen van elke instellingskeuze voor uw webinar, en sla het dan op. Als het zover is, kun je je Teams-vergadering starten als een MS Teams-webinar en mensen uitnodigen.

Hoe host je een goede webinar op MS Teams? 

Natuurlijk, zelfs als je weet hoe je een webinar kunt hosten met MS Teams, betekent dat nog niet dat je weet hoe je een geweldig webinar kunt hosten. Net als bij grote vergaderingen draait het succes van een webinar om voorbereiding.

Onderwerp en discussiepunten

De beste vergaderingen hebben een duidelijk doel. Je webinar moet zo kort mogelijk zijn gezien het materiaal waarmee je werkt. Als mensen meteen overspoeld worden met informatie, stoppen ze vaak helemaal met het verwerken ervan. Maak discussiepunten die eenvoudig en duidelijk zijn en bouw je informatie stap voor stap op.

Een webinar lijkt veel op het maken van een kort lesplan. Je hebt een centrale stelling en een doel voor het webinar, net als een reeks onderwerpen die je wilt behandelen. Aan het eind zorg je ervoor dat je kijkers weten hoe ze meer informatie kunnen krijgen.

Dia's, afbeeldingen en interactieve media

Het mooie van een webinar is dat je jouw scherm, dia's en afbeeldingen kunt delen. Overweeg om polls en andere interactieve media toe te voegen, zodat je mensen betrokken kunt houden en aan de praat kunt houden. Hoe meer het publiek geïnteresseerd is in jouw presentatie, hoe meer er zal blijven hangen. Probeer dingen meer open te stellen voor betrokkenheid en discussie vanuit de deelnemers.

Stuur documenten naar deelnemers

De deelnemers moeten een aantal voorlopige documenten krijgen voordat het webinar begint, zodat ze zich kunnen voorbereiden op wat ze kunnen verwachten en zodat ze met de juiste verwachtingen naar het webinar komen. Zie het als het sturen van een "syllabus" voor een les. Dit betekent ook dat je een aantal fundamentele vragen kunt voorkomen voordat de presentatie begint.

Zoek presentatoren

Gastsprekers, presentatoren en deskundigen zijn een geweldige manier om geloofwaardigheid op te bouwen, tijd te vullen en ervoor te zorgen dat het webinar waarde heeft. Voor bedrijfsevenementen kan een presentator of deskundige van buiten het bedrijf een opwindende manier zijn om de belangstelling te vergroten.

De mogelijkheid om webinars te organiseren is slechts één van de fantastische functies van MS Teams. MS Teams maakt het gemakkelijker voor individuen om contact te maken in een externe werkomgeving, maar ook om grote groepen samen te brengen. Wil je meer weten over de voordelen van Microsoft Teams? Bekijk onze Microsoft Teams pagina of neem contact op met een van onze experts.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.