Presenteren in PowerPoint in Teams

Presenteren in PowerPoint in Teams

DATUM
5/1/2023
CATEGORIE
Microsoft 365

PowerPoint is een handige tool om presentaties te maken. Maar wanneer je deze presentatie wil geven via Microsoft Teams, zijn er wat extrastappen nodig om de presentatie soepel te laten verlopen. Een handige functie om hiervoor te gebruiken is de presentor mode. In dit artikel leggen we uit hoe je deze mode kunt gebruiken om een presentatie te geven in Teams.

Maak de presentatie

Allereerst moet je natuurlijk je presentatie maken. Open PowerPoint en maak je presentatie zoals je normaal zou doen. Je kunt in Teams een PowerPoint presentatie maken, waardoor je samen kunt werken met collega’s, of een PowerPoint naar Teams uploaden.

Open Teams en start de vergadering

Nu is het tijd om Teams te openen en de vergadering te starten waarin je de presentatie wilt geven. Als je nog geen vergadering hebt gepland, kun je dat nu doen. Zorg ervoor dat de personen die je wilt uitnodigen voor de vergadering zijn uitgenodigd.

Deel de presentatie in Presenter Mode

Deel niet je scherm, maar enkel je presentatiebestand. Hierdoor bespaar je bandbreedte en los je bijna alle bovenstaande problemen op! Bovendien kun je nu je publiek zien en hun reacties beter peilen. Wanneer je je presentatie deelt in Teams, kunnen je deelnemers door de slides bladeren terwijl jij presenteert. Dit kan handig zijn als je meerdere voorbeelden wil delen die iedereen op zijn eigen tempo kan bekijken. Als je echter niet wilt dat deelnemers vooruitlopen, kun je de slidecontroleknop gebruiken en het oog-pictogram aanklikken. Hierdoor verschijnt er een streep door het oogpictogram en kunnen je deelnemers niet meer door je presentatie bladeren.

Presenteer jouw presentatie

Nu ben je klaar om je presentatie te geven. Je ziet de dia's van je presentatie op het scherm, terwijl de anderen alleen de presentatie zien. Je kunt door de dia's navigeren door gebruik te maken van de pijltjes op je toetsenbord of door op de dia's in de zijbalk te klikken. Je kunt ook notities toevoegen die alleen jij kunt zien tijdens de presentatie.

Stop de presentor mode en het delen van het scherm

Wanneer je klaar bent met de presentatie, kun je de presentor mode afsluiten door op de knop 'Afsluiten' te klikken. Vergeet niet om ook het delen van het scherm testoppen door op de knop 'Scherm delen stoppen' te klikken.

Presenteren in PowerPoint in Teams

Door gebruikte maken van de presentor mode kun je een presentatie geven in Teams zonder dat de andere deelnemers afgeleid worden door andere programma's of vensters op je computer. Volg bovenstaande stappen en geef een professionele presentatie zonder afleidingen.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.