Van big Data naar overzichtelijke dashboards met Microsoft Power BI

DATUM
3/18/2022
CATEGORIE
Slimmer werken

Wat doe jij met alle beschikbare data die jouw bedrijf verzameld? Data is zeer waardevol, maar voor veel bedrijven is het lastig om nuttige informatie uit al deze data te verkrijgen. Met Microsoft Power BI visualiseer je alle data in een overzichtelijk dashboard. Zo krijg jij meer inzicht in wat er speelt binnen jouw organisatie en wat je kunt doen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Wat is Microsoft Power BI?

Microsoft Power BI is onderdeel van Microsoft 365. Met Power BI haal je data uit verschillende databronnen en maak je deze overzichtelijk voor medewerkers binnen jouw organisatie, maar ook voor externe partijen. Dankzij een 360-graden beeld komt de informatie tot leven in de vorm van realtime statistieken. Deze informatie kan worden weergegeven op elk device met Power BI Mobile apps of in web- of mobiele applicaties met Power BI Embedded.

De databronnen van Power BI bevinden zich in de Cloud zoals een database in Microsoft Azure of standaard koppelingen zoals Google Analytics, Exact, MailChimp en Dynamics CRM. Door middel van Power BI Gateways kun je data uit een lokale database importeren en weergeven in de Cloud- dashboards.

Met de Microsoft Power BI Desktop applicatie kun je gemakkelijk drag-and-drop data linken en visualisaties van die data weergeven. De dashboards publiceer je naar de Cloud waar collega’s deze kunnen raadplegen of ze gebruiken binnen softwareapplicaties.

Wat kun je precies doen met Power BI?

  • Databronnen linken
  • Data opschonen en transformeren
  • Data analyseren en weergeven in overzichtelijke dashboards
  • Publiceren en weergeven op elk device
  • Gebruik maken van de dashboards in software applicaties.

Dankzij de visualisatie van de data krijgen medewerkers een beter inzicht in de processen die zij uitvoeren. Zo kunnen bedrijfsprocessen gestroomlijnd worden, wat de productiviteit bevorderd. Ook kun je dankzij Power BI Dashboards een beter beeld krijgen van de wens van jouw klant. Met deze informatie beschikbaar voor iedere medewerker, op kantoor of onderweg krijg je altijd en overal een beter beeld van het handelen binnen jouw organisatie.

Ook aan de slag met Power BI?

Power BI is inbegrepen bij het Microsoft 365 pakket. Wanneer je intensiever gebruikt wilt maken van Power BI raden wij de Pro versie aan. Power BI Pro kost 8,40 per maand per gebruiker. (Standaard inbegrepen bij Microsoft 365 E3 en E5). Wij geven je graag advies. Zo weet je zeker dat jouw organisatie haar doelen behaalt.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.