Verbeter de cyberveiligheid van jouw bedrijf met Microsoft Security Score

Verbeter de cyberveiligheid van jouw bedrijf met Microsoft Security Score

DATUM
2/20/2023
CATEGORIE
Security

Microsoft Security Score is een tool van Microsoft die ontworpen is om bedrijven te helpen hun cyberveiligheid te verbeteren. Het is vooral relevant voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) die niet altijd over de middelen beschikken om uitgebreide beveiligingsmaatregelen te implementeren. In dit artikel gaan we in op wat Microsoft Security Score is en hoe MKB-bedrijven dit kunnen inzetten om hun cyberveiligheid te verbeteren.

Wat is Microsoft Security Score?

Microsoft Security Score is een tool die ontworpen is om bedrijven te helpen hun beveiligingsniveau te meten en te verbeteren. De tool is gratis beschikbaar voor Microsoft 365-abonnees en maakt gebruik van een scorecard om bedrijven inzicht te geven in hun beveiligingsprestaties. De scorecard is gebaseerd op een aantal beveiligingsfactoren, zoals wachtwoordbeleid, toegangscontrole, malwarebescherming en beveiligingsinstellingen.

Hoe werkt Microsoft Security Score?

Om gebruik te maken van Microsoft Security Score, moet je een Microsoft 365-abonnement hebben en je aanmelden voor de tool. Nadat je je hebt aangemeld, krijgt je toegang tot een dashboard waarin de beveiligingsprestaties van jouw bedrijf worden weergegeven in de vorm van een scorecard. Deze scorecard geeft een overzicht van de beveiligingsfactoren waarop het bedrijf hoog of laag scoort en waar verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Je krijgt punten voor de volgende acties:

-         Het configureren van aanbevolen beveiligingsfuncties

-         Het uitvoeren van beveiligings gerelateerde taken

-         Het aanpakken van de aanbevolen actie met een applicatie of software van derden, of een alternatieve mitigatie

Sommige aanbevolen acties geven alleen punten als ze volledig zijn voltooid. Sommige geven gedeeltelijke punten als ze zijn voltooid voor sommige apparaten of gebruikers. Als je een van de aanbevolen acties niet kunt of niet wilt uitvoeren, kun je ervoor kiezen om het risico te accepteren of het resterende risico te behouden.

Elke aanbevolen actie is 10 punten of minder waard, en de meeste worden beoordeeld op een binaire manier. Als je de aanbevolen actie implementeert, zoals het aanmaken van een nieuw beleid of het inschakelen van een specifieke instelling, krijg je 100% van de punten. Voor andere aanbevolen acties worden punten gegeven als een percentage van de totale configuratie.

Bijvoorbeeld, een aanbevolen actie stelt dat je 10 punten krijgt door al jouw gebruikers te beschermen met multi-factor authenticatie. Je hebt slechts 50 van de 100 totale gebruikers beschermd, dus je zou een gedeeltelijke score van 5 punten krijgen (50 beschermd / 100 totaal * 10 max punten = 5 punten).

Als je een licentie hebt voor een van de ondersteunde Microsoft-producten, zie je aanbevelingen voor die producten. De volledige set mogelijke aanbevelingen voor een product, ongeacht de licentie-editie, abonnement of plan wordt getoond. Op deze manier kun je de beste beveiligingspraktijken begrijpen en je score verbeteren. Jouw absolute beveiligingshouding, weergegeven door Secure Score, blijft hetzelfde, ongeacht welke licenties jouw organisatie heeft voor een specifiek product. Houd er rekening mee dat beveiliging in balans moet zijn met bruikbaarheid en niet elke aanbeveling geschikt kan zijn voor jouw omgeving.

Je score wordt in real-time bijgewerkt om de informatie weer te geven die wordt gepresenteerd in de visualisaties en aanbevolen actiepagina's. Secure Score synchroniseert ook dagelijks om systeemgegevens te ontvangen over jouw behaalde punten voor elke actie.

Hoe kunnen MKB-bedrijven Microsoft Security Score inzetten?

Elke aanbevolen actie is 10 punten of minder waard, en de meeste worden beoordeeld op een binaire manier. Als je de aanbevolen actie implementeert, zoals het aanmaken van een nieuw beleid of het inschakelen van een specifieke instelling, krijg je 100% van de punten. Voor andere aanbevolen acties worden punten gegeven als een percentage van de totale configuratie. Bijvoorbeeld: een aanbevolen actie stelt dat je 10 punten krijgt door al jouw gebruikers te beschermen met multi-factor authenticatie. Je hebt slechts 50 van de 100 totale gebruikers beschermd, dus je zou een gedeeltelijke score van 5 punten krijgen (50 beschermd / 100 totaal * 10 max punten = 5 punten).

Voor MKB-bedrijven kan Microsoft Security Score een waardevolle tool zijn om hun cyberveiligheid te verbeteren. Het biedt de mogelijkheid om jouw beveiligingsprestaties te meten en te vergelijken met die van andere bedrijven in dezelfde branche. Dit kan helpen om zwakke punten in de beveiliging te identificeren en prioriteit te geven aan beveiligingsmaatregelen.

Daarnaast biedt Microsoft Security Score concrete aanbevelingen voor verbetering, waardoor je kunt werken aan een stapsgewijze verbetering van jouw beveiliging. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat het bedrijf sterke wachtwoorden implementeert, regelmatige software-updates uitvoert en medewerkers traint in cybersecurity-bewustzijn.

Werken met Microsoft Security Score?

Microsoft Security Score is een waardevolle tool voor MKB-bedrijven die hun cyberveiligheid willen verbeteren. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om beveiligingsprestaties te meten en te vergelijken met die van andere bedrijven in dezelfde branche, en biedt concrete aanbevelingen voor verbetering. Door Microsoft Security Score te gebruiken, kunnen MKB-bedrijven stapsgewijs werken aan een betere beveiliging en zo de kans op cyberaanvallen en dataverlies verminderen. Ook werken met Microsoft Security Score? Neem contact op met onze experts.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.