Vergaderen over heel de wereld met Microsoft Teams

Vergaderen over heel de wereld met Microsoft Teams

DATUM
3/20/2023
CATEGORIE
Microsoft 365

In de huidige wereld van globalisering en remote werken is het belangrijker dan ooit om naadloos te kunnen samenwerken met collega's en klanten over de hele wereld. Microsoft Teams is een toonaangevend platform dat precies dat mogelijk maakt. Teams is uitgegroeid tot de nummer één oplossing voor videoconferenties, chats en samenwerking, en stelt mensen in staat om efficiënt te communiceren, ongeacht hun locatie of tijdzone. In dit artikel leggen we je uit hoe Teams je kan helpen met vergaderen met mensen over heel de wereld.

Taalbarrière

Een van de grootste uitdagingen bij het werken met mensen over de hele wereld is de taalbarrière. Maar het vergaderprogramma Teams van Microsoft biedt hiervoor een oplossing met zijn live vertaalfunctie. Teams maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om real-time vertalingen te bieden tijdens vergaderingen, chats en oproepen. Hierdoor kunnen mensen die verschillende talen spreken moeiteloos samenwerken zonder taalbarrières.

Live ondertitelingen in Teams Premium

De nieuwste ontwikkelingen van AI binnen Microsoft zijn verwerkt in Teams Premium. Hier helpt AI bij enkele van de moeilijkste samenwerkingsuitdagingen - samenwerken met mensen die verschillende talen spreken. Jij kunt live ondertiteling inschakelen in Teams en real-time ondertitels zien in de gesproken taal. Met live vertalingen voor ondertitels in vergaderingen, die nu beschikbaar zijn in Teams Premium, krijg je door AI aangedreven real-time vertalingen in 40 gesproken talen. Standaard worden gewone gesloten ondertitels weergegeven in de taal die tijdens de vergadering wordt gesproken. Live vertaalde ondertitels stellen jou in staat om ondertitels te zien die vertaald zijn van de gesproken taal naar de taal die jij spreekt, wat geld bespaart en vergaderingen productiever en moeiteloos maakt. Alleen de organisator van de vergadering hoeft Teams Premium te hebben, zodat jij en alle andere deelnemers aan de vergadering kunnen genieten van live vertalingen voor ondertitels in vergaderingen.

Meer updates in Teams Premium

Maar Teams biedt nog meer dan alleen live vertalingen. Het platform heeft ook een ingebouwde vertaalhulp die het gemakkelijker maakt om te communiceren met mensen die een andere taal spreken. Hierdoor kunnen teams op een efficiënte manier samenwerken, zelfs als er geen live vertaling nodig is. De vertaalhulp van Teams stelt gebruikers in staat om chats, bestanden en notities te vertalen in meer dan 70 talen. Een van de andere nieuwe functies in Teams Premium is de Intelligent Recap:

Intelligent Recap

Met behulp van Intelligent Recap kun jij nu tijd besparen bij het bekijken van vergaderopnames. Er zijn AI gegenereerde hoofdstukken beschikbaar op basis van PowerPoint Live, die de vergadering in secties verdelen op basis van de inhoud van de presentatie. Hierdoor is het gemakkelijk om het meest relevante segment te kiezen. In de toekomst zal Intelligent Recap ook automatisch vergaderhoofdstukken genereren op basis van de vergadertranscriptie. Hierdoor wordt het nog makkelijker om de opname snel door te nemen en de belangrijkste informatie te vinden.

Teams maakt het mogelijk om naadloos samen te werken met mensen over de hele wereld, ongeacht de taal die ze spreken. Door de kracht van AI te gebruiken, biedt Teams een efficiënte en effectieve manier om met elkaar te communiceren en te werken. Of het nu gaat om het werken aan een project met collega's in andere landen, of het onderhouden van relaties met internationale klanten, Teams maakt het mogelijk om grenzeloos samen te werken en te communiceren. Ook vergaderen met mensen over heel de wereld? Wij adviseren je graag over het gebruik van Microsoft Teams Premium.

Lees ook

Slimmer werken
6/1/2023
Tips voor het effectief beheren van je mailbox met Outlook

In dit artikel vertellen we je hoe je jouw Outlook inbox geordend kan houden.

Slimmer werken
5/23/2023
Azure Virtual Desktop vs. Microsoft Virtual Desktop

In dit artikel lichten we het verschil toe tussen Azure Virtual Desktop en Microsoft Virtual Desktop.

Security
5/16/2023
Veilig thuiswerken

Hier zijn enkele tips om jezelf te beschermen en veilig te werken tijdens het remote werken.