Wat is Copilot?

Wat is Copilot?

DATUM
4/18/2023
CATEGORIE
Slimmer werken

Het is je vast niet ontgaan; AI boekt grote vooruitgang. Op LinkedIn zijn er veel berichten te vinden over ChatGPT en hoe deze kan worden ingezet om werk gemakkelijker te maken. Microsoft heeft de samenwerking met de chatbot verlengd en heeft deze geïntegreerd in de Microsoft 365 omgeving als Copilot.

Business Chat is een nieuwe ervaring die wordt aangedreven door de AI achter Bing Chat en is alleen beschikbaar voor Microsoft 365-klanten. Het is toegankelijk vanuit je Microsoft account, Bing (als je bent aangemeld met je werkaccount) of Teams. De chat-AI is constant aanwezig en maakt gebruik van de Microsoft Graph API om gebruikers te helpen bij het opstellen van betere presentaties, documenten, e-mails, agenda's, notities en meer.

Wat is Copilot

Copilot is meer dan alleen OpenAI's ChatGPT ingebed in Microsoft 365. Het is een geavanceerde tool die achter de schermen werkt om de kracht van Language Learning Models (LLM's), waaronder GPT-4, te combineren met de Microsoft 365-apps en bedrijfsgegevens in de Microsoft Graph, en is nu voor iedereen toegankelijk via natuurlijke spreektaal.

Hoe zet je Copilot in?

Met Copilot in Word kun je het creatieve proces opstarten en writersblock voorkomen. Copilot geeft je een eerste opzet om te bewerken en te herhalen, wat uren aan schrijf-, inkoop- en bewerkingstijd bespaart. Copilot is niet altijd perfect, maar het brengt je altijd verder. Jij hebt als schrijver altijd de controle en kunt jouw unieke ideeën sturen, waarna Copilot deze kan inkorten, herschrijven of feedback kan geven.

Met Copilot in PowerPoint kun je presentaties maken met een eenvoudige opdracht en relevante inhoud toevoegen uit een document dat je eerder hebt gemaakt. In Excel kan Copilot trends analyseren en professioneel ogende datavisualisaties maken in enkele seconden. In Outlook kan Copilot helpen lange e-mails samen te vatten en snel voorgestelde antwoorden opstellen, waardoor je inbox in enkele minuten wordt opgeruimd in plaats van uren. In Teams kan Copilot de belangrijkste discussiepunten samenvatten en actie-items voorstellen tijdens een vergadering.

Met Copilot in Power Platform kun je repetitieve taken automatiseren, chatbots maken en in enkele minuten van idee naar werkende app gaan.

Microsoft brengt het moderne werken naar een hoger niveau met Copilot, waardoor het gemakkelijker wordt om teksten te schrijven, data te analyseren en taken te automatiseren. Als je meer wilt weten over Copilot, neem dan gerust contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.