DATUM
7/25/2022
CATEGORIE
Security

Bij NVBIT zetten wij EDR in om jouw organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. In dit artikel lichten we toe wat EDR is en hoe het werkt.

Wat is EDR? 

EDR is de afkorting voor Endpoint Detection en Respons. Het detecteert bedreigingen binnen het netwerk van jouw organisatie. EDR maakt gebruik van een machine learning-algoritme en analyseert het gedrag van software. Wanneer EDR verdachte processen detecteert, grijpt het in. Op deze manier kan nog onbekende malware herkent worden. Dit maakt EDR effectiever dan alleen een firewall. Een firewall herkent malware alleen als deze al in een datebase staat. Een combinatie van een firewall en EDR is de beste oplossing. En daarom maken wij van beide gebruik om jouw systemen te beveiligen.

Hoe beschermt NVBIT jouw organisatie met EDR?

EDR geeft ons informatie over een bedreiging; hoe deze is ontstaan, wat de bedreiging doet, welke delen van het netwerk zijn aangevallen en wat er gedaan moet worden om de aanval te stoppen. Wanneer wij constateren dat het inderdaad om een verdachte activiteit gaat, isoleren wij de computer op afstand zodat de malware zich niet verder in het systeem kan verspreiden. Wij nemen contact met je op om je op de hoogte te stellen, mocht de aanval voor jou nog onopgemerkt zijn. Wij monitoren de computer en bekijken de loggegevens en maken hier een rapport van. Op deze manier kunnen we achterhalen wat er gebeurt is. Daarna vragen we je de geïnfecteerde computer naar ons te brengen, of komen we deze halen. Wanneer de computer in onze werkplaats is, stelt een van onze experts deze opnieuw in zodat deze weer veilig is voor gebruik. Intussen houden we de scans in de gaten om zeker te zijn dat verdere schade voorkomen is. Het kan ook zijn dat EDR je eerst een melding stuurt bij verdachte activiteit, je automatisch uitlogt of je een waarschuwing stuurt wanneer je een handeling wil uitvoeren. Wij richtten dit op maat voor je in, zodat we je de beste beveiliging kunnen bieden.

Beschermd met NVBIT

Wanneer je klant bent van NVBIT is jouw netwerk altijd beschermd tegen bekende en nog onbekende malware. Zo kan jij zorgeloos blijven werken.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.