Wat is het Outlook Extern label?

Wat is het Outlook Extern label?

DATUM
12/15/2022
CATEGORIE
Microsoft 365

Sinds kort heeft Microsoft een functie uitgerold voor Outlook. Alle mails die je ontvangt van buiten jouw organisatie krijgen het label “Extern”. Dit kan even wennen zijn, maar wij leggen je uit waarom dit een zeer handige functie is tegen het bestrijden van cybercrime!

Wat is het Outlook Extern label?

Een extern label in Microsoft Outlook is een label dat is toegewezen aan een e-mailbericht die door iemand buiten jouw organisatie is verzonden. Dit kan bijvoorbeeld een label zijn dat is toegewezen aan een mail van een externe afzender, of een collega die een bericht van buiten je organisatie doorstuurt. Externe labels zijn handig omdat ze kunnen worden gebruikt om e-mails te organiseren en te filteren op basis van de afzender. Ook zijn ze een handige tool om phishingmails te herkennen.

Phishing herkennen met Extern label

In de praktijk komt het bijvoorbeeld voor dat medewerkers een e-mail ontvangen die van hun eigen organisatie lijkt te komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een e-mail ontvangt van jouwcollega-jouwbedrijf@gmail.com met de vraag of je een PowerPoint presentie wil controleren. Omdat jij jouw collega kent en geregeld mails van hem of haar ontvangt, heb je niet op tijd door dat deze vanaf een ander e-mailadres is verzonden. Het nieuwe label laat in één oogopslag zien dat de mail niet van het gebruikelijke e-mailadres van jouw collega komt, maar van een e-mail adres vanbuiten jouw organisatie. Zo voorkom je dat je per ongeluk een link of document opent met een virus.

Vragen over het extern label?

Het nieuwe Extern label kan helpen jouw mailbox geordend te houden én helpt je potentiële phishingmails sneller te herkennen. Vragen over de nieuwe functie van Outlook? Neem gerust contact met ons op.

Lees ook

Slimmer werken
6/1/2023
Tips voor het effectief beheren van je mailbox met Outlook

In dit artikel vertellen we je hoe je jouw Outlook inbox geordend kan houden.

Slimmer werken
5/23/2023
Azure Virtual Desktop vs. Microsoft Virtual Desktop

In dit artikel lichten we het verschil toe tussen Azure Virtual Desktop en Microsoft Virtual Desktop.

Security
5/16/2023
Veilig thuiswerken

Hier zijn enkele tips om jezelf te beschermen en veilig te werken tijdens het remote werken.