Wat is het Outlook Extern label?

Wat is het Outlook Extern label?

DATUM
12/15/2022
CATEGORIE
Microsoft 365

Sinds kort heeft Microsoft een functie uitgerold voor Outlook. Alle mails die je ontvangt van buiten jouw organisatie krijgen het label “Extern”. Dit kan even wennen zijn, maar wij leggen je uit waarom dit een zeer handige functie is tegen het bestrijden van cybercrime!

Wat is het Outlook Extern label?

Een extern label in Microsoft Outlook is een label dat is toegewezen aan een e-mailbericht die door iemand buiten jouw organisatie is verzonden. Dit kan bijvoorbeeld een label zijn dat is toegewezen aan een mail van een externe afzender, of een collega die een bericht van buiten je organisatie doorstuurt. Externe labels zijn handig omdat ze kunnen worden gebruikt om e-mails te organiseren en te filteren op basis van de afzender. Ook zijn ze een handige tool om phishingmails te herkennen.

Phishing herkennen met Extern label

In de praktijk komt het bijvoorbeeld voor dat medewerkers een e-mail ontvangen die van hun eigen organisatie lijkt te komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een e-mail ontvangt van jouwcollega-jouwbedrijf@gmail.com met de vraag of je een PowerPoint presentie wil controleren. Omdat jij jouw collega kent en geregeld mails van hem of haar ontvangt, heb je niet op tijd door dat deze vanaf een ander e-mailadres is verzonden. Het nieuwe label laat in één oogopslag zien dat de mail niet van het gebruikelijke e-mailadres van jouw collega komt, maar van een e-mail adres vanbuiten jouw organisatie. Zo voorkom je dat je per ongeluk een link of document opent met een virus.

Vragen over het extern label?

Het nieuwe Extern label kan helpen jouw mailbox geordend te houden én helpt je potentiële phishingmails sneller te herkennen. Vragen over de nieuwe functie van Outlook? Neem gerust contact met ons op.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.