Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams

DATUM
3/18/2022
CATEGORIE
Microsoft 365

Wat is Microsoft Teams  

Microsoft Teams maakt hybride samenwerken makkelijker dan ooit. Vergaderen, chatten en bellen met verschillende systemen en apparaten, waar dan ook: met Microsoft Teams kan het allemaal. In deze digitale rondleiding door de Microsoft Teams omgeving ontdek je op welke manieren je Teams kunt inzetten voor jouw organisatie.

Hoe werkt Teams

Microsoft Teams werkt met groepen die Microsoft Teams noemt. Hier kun je alle collega’s samenvoegen die aan een project of op een afdeling samenwerken. Zo kunnen er documenten worden opgeslagen en tegelijkertijd bewerkt worden binnen een specifiek team. Zo heeft iedereen altijd de laatste versie tot zijn beschikking. Chatten met alle collega’s van een afdeling gaat gemakkelijk in een Team, maar je kunt ook berichten naar een andere afdeling sturen. Zo verloopt de communicatie tussen verschillende afdelingen soepel. In het algemene kanaal komen alle Teams-leden samen en kun je berichten sturen en documenten delen met jouw gehele bedrijf. Met de chatfunctie kun je ook direct berichten of documenten naar individuele Teams-leden sturen.

De Teams omgeving deel je zelf in naar wens van jouw bedrijf. Per Team voeg je handige applicaties toe die het werk nog makkelijker maken zoals: Bookings, Exel, Forms, Planner, Powerpoint, Sharepoint en nog veel meer.  

Vergaderen in Teams

Microsoft Teams is het meest bekend van de vergaderfunctie. Start gemakkelijk een video-of audiogesprek met een heel Team of met één collega. Via Kalender plan je zelf vergaderingen in en zie je in een oogopslag al de geplande vergadering die je hebt staan. Je kunt ook ad hoc vergaderingen starten. Naast vergaderen houd je ook gemakkelijk een PowerPoint presentatie in Teams. Deelnemers kunnen vragen stellen in de chat of hun hand opsteken. Zo wordt jouw presentatie interactief en behoudt je de aandacht van alle deelnemers. Aan het eind van iedere meeting kun in inzicht verkrijgen in het aantal aanwezigen of een poll starten voor een eenvoudig overzicht van feedback of input van jouw collega’s.  

Samenwerken in Teams

Naast vergaderen werk je met Teams gemakkelijk met elkaar in dezelfde documenten, presentaties of rapporten omdat verschillende systemen en apparaten samenwerken. Zo werken Apple iOS en Windows moeiteloos samen. Aanpassingen die je maakt zijn voor alle collega’s in real-time te zien. Dit in combinatie met de videobel functie zorgt er voor dat je efficiënt kunt samenwerken op afstand. Alle bestanden staan overzichtelijk in één omgeving. Vanuit Teams open je bijvoorbeeld gemakkelijk Excel en kan iedereen in dat Team (of wie je daarvoor uitnodigt) aan het document werken. Nooit meer verloren versies of dagen wachten op de feedback van een collega maar alles overzichtelijk en real-time te vinden is binnen één Team.  

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.