Wat is Viva Goals?

Wat is Viva Goals?

DATUM
7/21/2023
CATEGORIE
Microsoft 365

gbHet behalen van doelstellingen is essentieel voor het succes van elke organisatie. Een krachtig hulpmiddel om medewerkers georganiseerd en op koers te houden bij het bereiken van hun doelen is goal-tracking software. Een voorbeeld van zo'n software is Viva Goals, een geïntegreerde applicatie binnen het Microsoft Teams-platform.

Hoe werkt Viva Goals?

Viva Goals stelt teams in staat om OKR's (Objective & Key Results) toe te wijzen aan individuele teamleden of groepen. Het OKR-framework is een managementbenadering waarmee specifieke, meetbare en tijdsgebonden doelen worden gesteld, gevolgd en bereikt. Het bestaat uit een reeks doelstellingen die aan het begin van een periode worden vastgesteld, meestal een kwartaal of een jaar, en een reeks sleutelresultaten die de voortgang naar het bereiken van die doelstellingen meten.

Teamleden kunnen updates over hun voortgang delen, waar managers feedback op kunnen geven. Deze heldere communicatie binnen teams zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de voortgang van projecten en of doelstellingen worden behaald. Dit alles gebeurt binnen de vertrouwde Teams-omgeving. Daarnaast biedt Viva Goals analytics-inzichten die verbetergebieden identificeren en kunnen helpen bij het nemen van data-gedreven beslissingen.

Werken met Viva Goals

Thuiswerken is voor velen tegenwoordig een integraal onderdeel van hun werk, wat de relatie tot het werk en de werkgevers heeft veranderd. Miscommunicatie en verwarring over taken kunnen uitdagingen zijn voor bedrijven met (deels) remote medewerkers. Viva Goals brengt medewerkers samen met gelijke doelen en een duidelijke taakverdeling. Het maakt de voortgang zichtbaar, waardoor tussentijdse doelen gevierd kunnen worden.

Niet alleen het management kan doelen stellen, ook individuele teams kunnen doelen formuleren die aansluiten bij de OKR's. Deze zogenaamde "Child Objectives" kunnen aan een heel team worden gekoppeld, en de resultaten kunnen gemakkelijk worden gedeeld via de Teams Chat.

Deel de voortgang met het dashboard

In de Viva Goals omgeving kun je alle doelen bekijken of alleen de doelen die aan jou en je team zijn toegewezen. Doelen die achterlopen of dreigen achter te lopen hebben een aparte tab, zodat je in één oogopslag een beeld krijgt van de status van projecten, zowel groot als klein.

Ieder OKR kan worden weergegeven in een dashboard, waar je de vooruitgang en een geschatte lijn van de toekomstige voortgang kunt zien. Deze informatie kun je gemakkelijk intern delen met medewerkers, of extern met klanten of leveranciers.

Aan de slag met Microsoft Viva Goals?

De Viva Goals-licentie is verkrijgbaar voor € 5,10 per gebruiker per maand. Je kunt Viva Goals ook 60 dagen uitproberen voordat je een beslissing neemt. Al met al is Viva Goals een krachtig hulpmiddel voor teams die hun doelstellingen en managementcapaciteiten willen verbeteren. De integratie in het Microsoft Teams-platform maakt het gemakkelijk te gebruiken en stelt teams in staat om verbonden en gericht te blijven op hun doelstellingen, te allen tijde. Heb je vragen over het werken met Microsoft Viva? Wij vertellen je er graag meer over!

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.