Werken in de Cloud

Werken in de Cloud

DATUM
4/26/2022
CATEGORIE
Slimmer werken

Om alle data van jouw bedrijf veilig en op één plek op te slaan, kun je gebruik maken van de Cloud. De Cloud maakt automatisch back-ups van jouw gegevens en verschaft toegang waar je ook bent. Op deze manier voorkom je verloren bestanden en kunnen alle medewerkers van jouw bedrijf waar dan ook aan de slag. Omdat alle gegevens versleuteld worden opgeslagen zijn deze beschermd tegen cyberaanvallen van hackers. Zo neemt de Cloud alle IT zorgen uit handen en zijn jouw bestanden beveiligd tegen cyberaanvallen.

De Cloud van iedereen

Overgaan op de Cloud geeft jouw medewerkers ook de kans om hun werkomgeving te optimaliseren. Door medewerkers te betrekken bij het proces en hun input te verwerken in de Cloud, verhoog je de tevredenheid. Bespreek de applicaties waar ze mee werken, welke verouderd zijn en wat volgens hen verbeterd kan worden. De Cloud is immers de plek waar zij in werken. Door deze samen in te delen vergroot je de productiviteit en efficiëntie. Zo creëer je een digitale werkomgeving voor iedereen.

Public, Private of Hybride?

Volledig migreren naar de Cloud is niet voor ieder bedrijf de beste oplossing. Er zijn verschillende gradaties in hoever je over kunt gaan naar de Cloud. Er is bestaat geen kant-en-klare oplossing die voor iedere organisatie werkt. Het is een proces dat samen met het IT-beheer uitgedacht moet worden, om samen tot de beste oplossing te komen. Om goed voorbereid het gesprek in te gaan kun je alvast bedenken welke vorm van de Cloud het beste werkt voor jouw bedrijf:

Public

Dit is een openbare Cloud die door meerdere organisaties gebruikt wordt. Bekende voorbeelden hiervan zijn Microsoft 365,Microsoft Azure en Amazon AWS. Je deelt alleen een Cloud met andere organisaties, maar jouw data blijft apart opgeslagen. Het voordeel van een Public Cloud is dat je alleen betaald wanneer en hoeveel je het gebruikt.

Private

Wanneer je gebruik maakt van een private Cloud, is deze alleen van jouw organisatie. Dit geeft je de ruimte om de Cloud aan te passen naar je eigen specifieke wensen.

Hybride

Bij een hybride Cloud maak je gebruik van je eigen Cloud, maar heb je beschikking over de public Cloud wanneer je meer ruimte nodig hebt.

Vertrouwde IT-partner

Vertrouwen hebben in jouw IT partner is belangrijk wanneer je overgaat naar de Cloud. Zijn ze bekend met jouw bedrijf of sector? Is er genoeg ervaring met het migreren naar de Cloud?  Goed overleg en duidelijke afspraken zijn belangrijk bij het bepalen van de juiste strategie. Ook wanneer de migratiesuccesvol voltooid is wil je kunnen vertrouwen op het beheer hiervan. Daarom zijn wij bij NVBIT de dag na de migratie bij jouw op locatie aanwezig om vragen te beantwoorden en medewerkers weg wijs te maken in de nieuwe Cloud-omgeving. Om ervoor te zorgen dat de migratie zo min mogelijk impact heeft op de werkzaamheden, voeren wij de migraties altijd buiten kantooruren uit. Op deze manier komen er voor jou geen bedrijfsprocessen stil te liggen.

Benieuwd of werken in de Cloud wat voor jouw organisatie is? Neem gerust contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.