Azure Virtual Desktop vs. Microsoft Virtual Desktop: Wat is het verschil?

Azure Virtual Desktop vs. Microsoft Virtual Desktop: Wat is het verschil?

DATUM
5/23/2023
CATEGORIE
Slimmer werken

In de wereld van virtuele desktopinfrastructuur zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder Azure Virtual Desktop en Microsoft Virtual Desktop. Hoewel deze termen soms door elkaar worden gebruikt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen beide. In dit blogartikel zullen we een diepgaande blik werpen op Azure Virtual Desktop en Microsoft Virtual Desktop en hun onderscheidende kenmerken bespreken.

Definitie enachtergrond

Azure Virtual Desktop (AVD), voorheen bekend als Windows Virtual Desktop (WVD), is een oplossing voor het leveren van virtuele desktops en applicaties vanuit de Microsoft Azure-cloud. Het stelt organisaties in staat om virtuele desktopomgevingen te maken en te beheren die beschikbaar zijn voorgebruikers overal ter wereld.

Aan de andere kant is Microsoft Virtual Desktop (MVD) een bredere term die verwijst naar de algemene concepten en technologieën voor het leveren van virtuele desktops vanuit Microsoft, inclusief AVD en andere gerelateerde diensten en tools.

Cloudinfrastructuur

Een van de belangrijkste verschillen tussen AVD en MVD is de cloud-infrastructuur waarop ze zijn gebaseerd. AVD is specifiek gebouwd op het Azure-platform van Microsoft en maakt gebruik van de schaalbaarheid, beveiliging en flexibiliteit van de Azure-cloud. MVD is daarentegen een bredere term die ook andere cloud-providers kan omvatten, zoals Amazon Web Services(AWS) of Google Cloud Platform (GCP).

Flexibiliteit enschaalbaarheid

AVD biedt een grote flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoororganisaties hun virtuele desktopomgevingen eenvoudig kunnen aanpassen aan hunbehoeften. Het maakt gebruik van Azure-services zoals Azure Active Directory, Azure Monitor en Azure Security Center om geavanceerde beheer- en bewakingsmogelijkheden te bieden.

MVD, aan de andere kant, kan verschillende implementaties omvatten, zowel op locatie als in de cloud. Dit betekent dat organisaties kunnen kiezen tussen het hosten van virtuele desktops in hun eigen datacenters of het gebruik van cloudinfrastructuur van derden.

Kostenmodel

Het kostenmodel van AVD is gebaseerd op het gebruik van Azure-services en-resources, waarbij klanten betalen voor het daadwerkelijke gebruik van virtuele machines, opslag en netwerkbronnen. Dit kan voordelig zijn voor organisaties die al gebruikmaken van Azure of die op zoek zijn naar een pay-as-you-go-model.

MVD kan verschillende kostenmodellen hebben, afhankelijk van de gekozen implementatie. Bij on-premises implementaties zijn de kosten vaak gerelateerd aan infrastructuurinvesteringen en onderhoud. In het geval van cloudgebaseerde implementaties kan het kostenmodel variëren afhankelijk van de cloudprovider ende gekozen services.

Integratie metMicrosoft 365

Zowel AVD als MVD integreren naadloos met Microsoft365-services, waaronder Office 365-apps, SharePoint en Teams. Dit steltgebruikers in staat om toegang te krijgen tot hun vertrouwde Microsoft-tools en-toepassingen vanuit hun virtuele desktopomgeving.

AzureVirtual Desktop en Microsoft Virtual Desktop zijn twee termen die soms door elkaar worden gebruikt, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussenbeide. AVD is specifiek gebouwd op het Azure-platform en maakt gebruik van Azure-services, terwijl MVD een bredere term is die verschillende implementaties kan omvatten. Beide opties bieden echter flexibiliteit, schaalbaarheid en integratie met Microsoft 365-services, waardoor organisaties virtuele desktopomgevingen kunnen creëren die aansluiten bij hun behoeften. Hopelijk heeft dit blogartikel je geholpen om het verschil tussen Azure Virtual Desktop en Microsoft Virtual Desktop beter te begrijpen. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.