Gratis VPN verbinding met Google One

3/27/2023
Security

Google biedt haar gebruikers veel verschillende diensten aan, waaronder de mogelijkheid om een VPN-verbinding te gebruiken. Als je een abonnement hebt op Google One, krijg je namelijk gratis toegang tot de VPN van Google. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van deze VPN-verbinding en wat je kunt verwachten.

Google heeft aangekondigd dat het haar gratis VPN-service geleidelijk uitrolt naar alle abonnementen van Google One, inclusief het Basis-abonnement (100 GB voor €19,99 per jaar) en het Standaard-abonnement (200 GB voor €29,99 per jaar). De uitrol is begonnen en de VPN-dienst is beschikbaar op Android-, iOS-, Windows- en Mac-apparaten in 22 landen. Bovendien kunnen Google One-abonnees de VPN delen met maximaal vijf andere gebruikers.

Wat is Google One?

Voordat we dieper ingaan op de VPN-verbinding die Google One biedt, is het goed om te weten wat Google One precies is. Google One is een abonnementsservice waarmee gebruikers extra opslagruimte kunnen krijgen voor Google Drive, Gmail en Google Foto's. Ook krijgen ze toegang tot speciale functies en voordelen, zoals exclusieve kortingen en technische ondersteuning.

Wat is een VPN-verbinding?

Een VPN-verbinding staat voor Virtual Private Network en is een technologie waarmee gebruikers een veilige en privé-verbinding kunnen maken met het internet. Een VPN-verbinding zorgt ervoor dat alle internetverkeer tussen de gebruiker en het internet wordt versleuteld, waardoor anderen niet kunnen meekijken met wat er gebeurt. Daarnaast kan een VPN-verbinding ook worden gebruikt om geografische beperkingen te omzeilen, zoals wanneer een bepaalde website of streamingdienst alleen beschikbaar is in bepaalde landen. In dit artikel gaan we dieper in op hoe een VPN verbinding werkt, en wat je er mee kunt doen.

De voordelen van de Google One VPN

Als je een abonnement hebt op Google One, kun je gebruikmaken van de VPN-verbinding die Google biedt. Hierdoor kun je veiliger en privé browsen op het internet, zonder dat anderen kunnen meekijken met wat je doet. Dit is vooral belangrijk als je op openbare wifi-netwerken zit, bijvoorbeeld in een café of op een luchthaven. Met de Google One VPN-verbinding kun je er zeker van zijn dat niemand anders jouw gegevens kan onderscheppen.

Daarnaast kan de VPN-verbinding van Google One ook worden gebruikt om geografische beperkingen te omzeilen. Als je bijvoorbeeld in een land bent waar bepaalde websites of streamingdiensten niet beschikbaar zijn, kun je met de Google One VPN toch toegang krijgen tot deze diensten. Dit is handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en toch je favoriete serie wilt kijken.

Hoe maak je gebruik van de Google One VPN?

Als je een abonnement hebt op Google One, kun je de VPN-verbinding eenvoudig instellen op je mobiele apparaat of computer. Hierbij moet je wel eerst de Google One-app downloaden en installeren. Vervolgens kun je in de app naar het tabblad 'Beveiliging' gaan en de VPN-verbinding inschakelen. Je kunt dan kiezen uit verschillende locaties waar je verbinding mee wilt maken. Hier check je welk Google abonnement je hebt.

Als je een abonnement hebt op Google One, krijg je gratis toegang tot de VPN-verbinding van Google. Hierdoor kun je veiliger en privé browsen op het internet, en kun je geografische beperkingen omzeilen. Het instellen van de VPN-verbinding is eenvoudig en kan worden gedaan via de Google One-app. Kortom, als je veel gebruikmaakt van het internet en je privacy en veiligheid belang