Microsoft Viva Connections

Microsoft Viva Connections

DATUM
3/6/2023
CATEGORIE
Slimmer werken

Microsoft Viva Connections is een platform dat speciaal is ontworpen om medewerkers te ondersteunen bij het vinden van de juiste informatiebronnen om hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter uit te voeren. Dit platform maakt deel uit van Microsoft Viva, een suite van tools en functies die speciaal zijn ontworpen voor de moderne werkomgeving.

Het platform wordt geleverd als een add-on voor Microsoft Teams en biedt een gebruikersinterface waarmee medewerkers snel en gemakkelijk toegang krijgen tot bedrijfsnieuws, bedrijfsdocumenten, interne sociale netwerken en andere belangrijke informatiebronnen. Daarnaast biedt het personalisatie-opties, waarmee medewerkers hun eigen dashboard kunnen aanpassen aan hun individuele behoeften. Je kunt verschillende interne bedrijfssystemen en services gebruiken, zoals: SharePoint, Yammer en Microsoft Stream. Dit betekent dat medewerkers via één centrale locatie toegang hebben tot al deze services.

Hoe zet je Microsoft Viva Conections in?

Je kunt Viva Connections gebruiken om een breed scala aan informatiebronnen en services aan jou medewerkers te bieden, zoals een bedrijfsnieuwsfeed, toegangspoort tot interne HR-systemen of een platform voor medewerkers om met elkaar te communiceren en samen te werken aan projecten. Zo kan een inkoopmedewerker de leveranciersinformatie, inkooprapporten en inkooporders koppelen aan zijn of haar Viva Connections omgeving. Dit maakt Viva Goals een handige tool voor MKB-bedrijven omdat het een effectieve manier biedt om doelen te stellen en de voortgang van deze doelen te volgen.

Gestroomlijnde doelstellingen

Met Viva Goals kunnen bedrijven gemakkelijk doelen voor individuele werknemers of teams instellen en volgen. Dit kan helpen om alle werknemers op één lijn te krijgen en te zorgen voor een gestroomlijnde focus op bedrijfsdoelstellingen.

Duidelijke verantwoordelijkheden

Viva Goals maakt het gemakkelijk om de verantwoordelijkheid voor doelen toe te wijzen aan specifieke werknemers of teams. Dit zorgt voor duidelijkheid over wie verantwoordelijk is voor welke taak en kan helpen bij het verbeteren van de algehele efficiëntie.

Voortgangsmonitoring

Werknemers hun voortgang bijhouden en updates delen met managers en collega's. Dit zorgt voor transparantie en betrokkenheid bij het bereiken van doelen, waardoor iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt.

Prestatie-evaluatie

Door gebruik te maken van Viva Goals, kunnen bedrijven werknemers op een gestructureerde manier beoordelen op basis van de doelen die zijn gesteld. Dit kan helpen bij het identificeren van sterke punten en zwakke punten en bij het bepalen van vervolgstappen om de prestaties te verbeteren.

Microsoft Viva Goals kan MKB-bedrijven helpen bij het stellen en volgen van doelen, het verbeteren van de efficiëntie, het vergroten van de transparantie en betrokkenheid, en het verbeteren van de prestaties van individuele werknemers en teams. Door het gemakkelijk te maken om doelen te stellen en bij te houden, kunnen bedrijven zich richten op wat er echt toe doet en hun bedrijfsdoelstellingen bereiken.

Lees ook

Slimmer werken
6/1/2023
Tips voor het effectief beheren van je mailbox met Outlook

In dit artikel vertellen we je hoe je jouw Outlook inbox geordend kan houden.

Slimmer werken
5/23/2023
Azure Virtual Desktop vs. Microsoft Virtual Desktop

In dit artikel lichten we het verschil toe tussen Azure Virtual Desktop en Microsoft Virtual Desktop.

Security
5/16/2023
Veilig thuiswerken

Hier zijn enkele tips om jezelf te beschermen en veilig te werken tijdens het remote werken.