Microsoft Viva Connections

Microsoft Viva Connections

DATUM
3/6/2023
CATEGORIE
Slimmer werken

Microsoft Viva Connections is een platform dat speciaal is ontworpen om medewerkers te ondersteunen bij het vinden van de juiste informatiebronnen om hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter uit te voeren. Dit platform maakt deel uit van Microsoft Viva, een suite van tools en functies die speciaal zijn ontworpen voor de moderne werkomgeving.

Het platform wordt geleverd als een add-on voor Microsoft Teams en biedt een gebruikersinterface waarmee medewerkers snel en gemakkelijk toegang krijgen tot bedrijfsnieuws, bedrijfsdocumenten, interne sociale netwerken en andere belangrijke informatiebronnen. Daarnaast biedt het personalisatie-opties, waarmee medewerkers hun eigen dashboard kunnen aanpassen aan hun individuele behoeften. Je kunt verschillende interne bedrijfssystemen en services gebruiken, zoals: SharePoint, Yammer en Microsoft Stream. Dit betekent dat medewerkers via één centrale locatie toegang hebben tot al deze services.

Hoe zet je Microsoft Viva Conections in?

Je kunt Viva Connections gebruiken om een breed scala aan informatiebronnen en services aan jou medewerkers te bieden, zoals een bedrijfsnieuwsfeed, toegangspoort tot interne HR-systemen of een platform voor medewerkers om met elkaar te communiceren en samen te werken aan projecten. Zo kan een inkoopmedewerker de leveranciersinformatie, inkooprapporten en inkooporders koppelen aan zijn of haar Viva Connections omgeving. Dit maakt Viva Goals een handige tool voor MKB-bedrijven omdat het een effectieve manier biedt om doelen te stellen en de voortgang van deze doelen te volgen.

Gestroomlijnde doelstellingen

Met Viva Goals kunnen bedrijven gemakkelijk doelen voor individuele werknemers of teams instellen en volgen. Dit kan helpen om alle werknemers op één lijn te krijgen en te zorgen voor een gestroomlijnde focus op bedrijfsdoelstellingen.

Duidelijke verantwoordelijkheden

Viva Goals maakt het gemakkelijk om de verantwoordelijkheid voor doelen toe te wijzen aan specifieke werknemers of teams. Dit zorgt voor duidelijkheid over wie verantwoordelijk is voor welke taak en kan helpen bij het verbeteren van de algehele efficiëntie.

Voortgangsmonitoring

Werknemers hun voortgang bijhouden en updates delen met managers en collega's. Dit zorgt voor transparantie en betrokkenheid bij het bereiken van doelen, waardoor iedereen op de hoogte blijft van wat er gebeurt.

Prestatie-evaluatie

Door gebruik te maken van Viva Goals, kunnen bedrijven werknemers op een gestructureerde manier beoordelen op basis van de doelen die zijn gesteld. Dit kan helpen bij het identificeren van sterke punten en zwakke punten en bij het bepalen van vervolgstappen om de prestaties te verbeteren.

Microsoft Viva Goals kan MKB-bedrijven helpen bij het stellen en volgen van doelen, het verbeteren van de efficiëntie, het vergroten van de transparantie en betrokkenheid, en het verbeteren van de prestaties van individuele werknemers en teams. Door het gemakkelijk te maken om doelen te stellen en bij te houden, kunnen bedrijven zich richten op wat er echt toe doet en hun bedrijfsdoelstellingen bereiken.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.