Meet jouw digitale veiligheid met Microsoft Secure Score

Meet jouw digitale veiligheid met Microsoft Secure Score

DATUM
8/15/2022
CATEGORIE
Security

Hoe staat jouw organisatie ervoor op het gebied van online veiligheid? Met de huidige ontwikkelingen van cybercriminaliteit is het voor ieder bedrijf van belang antwoord te krijgen op deze vraag. Met Microsoft Secure Score kun je de veiligheidspositie van jouw organisatie beoordelen. Microsoft Secure Score is een onderdeel van Microsoft Defender.

Secure Score biedt Microsoft 365-gebruikers meet het beschermingsniveau van jouw computersystemen om inzicht te geven in het huidige beschermingsniveau. De score wordt berekend door het analyseren van je reguliere activiteiten en beveiligingsinstellingen in Microsoft 365. De analyse laat zien hoe jouw organisatie is afgestemd op de beste beveiligingspraktijken van Microsoft. Secure Score beveelt ook en stappen aan om jouw beveiligingspositie in Microsoft 365 te verbeteren. Om jouw Secure Score te bekijken dien je een administratieve rol te hebben binnen Microsoft 365 van jouw organisatie.

Office 365 veilige score

Om jouw secure score te bekijken hoef je niets te installeren. Wanneer je Microsoft Defender voor Endpoint hebt ingeschakeld, kun je jouw Secure Score voor Windows bekijken. De Microsoft Secure Score wordt gepresenteerd in een dashboard dat bestaat uit drie belangrijke onderdelen: je score, aanbevolen acties en scoreanalyse.

Op het dashboard vind je jouw Secure Score, en hoe deze zich verhoudt tegenover het gemiddelde in jouw sector. Ook krijg je een doelscore te zien die je kunt aanpassen afhankelijk van hoe snel je de beveiliging wilt verhogen. Jouw doelscore kun je aanpassen met een schuifbalk. Zo werk je eenvoudig in je eigen tempo aan het behalen van jouw doelscore. Hoe hoger je je doelscore instelt, hoe meer aanbevolen acties je krijgt. Zo beschik je over de flexibiliteit die je nodig hebt om jouw beveiliging te verbeteren.

Aanbevelingen voor Secure Score

Met de lijst aanbevolen acties kun je jouw doelscore te bereiken. Je kunt de acties filteren op gebruikersimpact, implementatiekosten en actietype. Dit kan je helpen bij het prioriteren van acties op basis van de beveiligingsbehoeften van jouw organisatie. Ook geeft dit inzicht in wanneer de beste tijd is om acties uit te voeren zonder dat er werk stil hoeft te komen liggen. Om meer te weten te komen over een specifieke aanbeveling, hoef je er alleen maar op te klikken om te ontdekken wat de actie voor je oplost, hoe deze je totaalscore zal verhogen en wat je moet doen om de actie uit te voeren.

Score analyse

In Secure Score zie je in één oogopslag jouw vooruitgang. In jouw Secure Score dashboard kun je analyseren hoe jouw score is gestegen en hoe jouw organisatie presteert ten opzichte van de gemiddelde Secure Score. Je kunt gemakkelijk acties bekijken die je op specifieke dagen hebt ondernomen. Wil je jouw acties delen met andere medewerkers? In Score Analyser kun je eenvoudig de aanbevolen actielijst voor een specifieke datum exporteren.

De stijging van online beveiligingsrisico’s brengt nieuwe uitdagingen voor organisaties met zich mee. Het kan een uitdaging zijn om jouw bedrijf tegen deze bedreigingen te beschermen. Het gebruik van de Secure Score is de eerste stap in de goede richting om de beveiliging binnen jouw organisatie te verbeteren. Het zal je helpen met duidelijke richtlijnen om jouw beveiligingsniveau te verhogen – en de algemene risico’s te verminderen waarmee jouw bedrijf kan worden geconfronteerd. De werkplek ontwikkeld zich voortdurend en terwijl je de trends bijhoudt, is het belangrijk dat je dit op een veilige manier doet – of het nu gaat om het implementeren van werken op afstand of nieuwe online communicatiemethoden. Uiteraard sta je er niet alleen voor om jouw organisatie digitaal veilig te houden. Wij adviseren je graag, en voor onze klanten implementeren we diverse security maatregelen.

Verhoog je score met Microsoft 365 Business

Migreren naar Microsoft 365 Business zal de score onmiddellijk met meer dan 100 punten doen stijgen. Het wordt geleverd met beveiligingsfuncties die Office 365 niet heeft, waaronder:

  • Bescherming tegen geavanceerde bedreigingen
  • Windows Defender
  • Beheer van mobiele apparaten

Zie Microsoft 365 als een extra veiligheidshek rond jouw organisatie.

Vragen over Microsoft Security Score? Neem gerust contact met ons op.

Lees ook

Microsoft 365
7/21/2023
Wat is Viva Goals?

In deze blog lees je over goal-tracking in Microsoft Teams met Viva Goals.

Slimmer werken
6/27/2023
Het optimaliseren van Bedrijfsprestaties met Power BI

In deze blog zullen we ontdekken hoe Power BI-dashboards kunnen bijdragen aan het creëren van overzichtelijke doelen.

Slimmer werken
6/22/2023
Efficiënt werken met Microsoft OneNote

In dit artikel lichten we toe wat One Note is en hoe je deze applicatie kunt inzetten om productiever te werken.